vietnam-openmarket.jpg

Vietnam 2014 - 6. päev

  • Andrus Pilt

Artikli sisukord

6. päev

Phu Quoc saar

Täna magasime kuni kella 11.00. Üllatuseks oli see, et sooja vett ei olnud, ja ei peagi olema, sest kõik hotellid ei pakugi sooja vett. See sai meile selgeks alles täna hommikul.  Igatahes pesus me käisime. Kuna ka hommikusöök ei ole hinna sees (600 000 dongi öö/ kahene tuba), siis otsustasime, et sööme Lonely Planet soovitatud kalurikülas. Enne seda käisime veel läbi pärli tootmisest. Need hinnad mis seal olid ei vaja muidugi mainimist :) aga kuna tegemist pärlitega sõna otseses mõttes, siis ju need hinnad on õiged. Kalurikülla jõudsime umbes hilislõunaks. Restoran on mere ääres ja menüüs ainult värsked mereannid.

 
Meie menüü oli järgmine:
 
Cá mú nâu cahn chua (Roasted grouper coated with tlour and fried) 440 000 dongi/ kg (15,4€/ kg)
Tùy Thôi Gia Rame me (Common prawn salty fried) 20 000 dongi/ tk (0.7€/ tk)
Kho tào (Shrimp tempura) 50 000 dongi (1,75€)
Lisaks võtsime 4 Saigon Special õllet ja arve läks kokku 1 510 000 dongi (53€). Ilmselgelt oli 2kg kala, mille hind on 15,4€/ kg, tellimine liialdus. Ja me võtsime selle tegelikult ilmaasjata, aga noh, samas toit oli super hea ja nüüd hakkab vaikselt kohale jõudma värske toidu võlu ja ilu. Minu senise reisi lemmik on krevetid (Kho tào).
 
 
Peale sööki sõitsime rolleritega lihtsalt ringi. Võtsime suuna mingi sadama suunas, ja oh üllatust... mõned sajad meetrid oli tee enam vähem normaalne ja siis hakkas trall pihta. Tee oli sõidetav ainult teeservas, kuid kuna seda teed oli ainult 5 km, siis läksime edasi. Nägime ära ka sadama, kuhu saabuvad laevad mis tulevad saarele otse mandrilt. Tagasitee läks kiiresti. Vahepeal kihutasime rolleritega 80- 90 km/h. Ma ei saa aru kuidas need üldse nii palju välja võtavad :)
 
 
Seejärel võtsime tund aega päikest ja läksime uuesti kalakastme tootmist vaatama, mis on saarel üks olulisemaid tootmisettevõtteid. Kurjam küll, aga kell 16.00 oli see juba kinni. Edasi läksime otsima ühte kohalikku (tutvusime temaga poolel teel kalurikülla) jäätise kohvikut. Lõpuks ometi sain ma uuesti oma magusaisu ära rahuldada. Kook, kohvi ja maasika piimakokteil olid imehead.
 
 
Enne kui hotelli läksime tiirutasime lihtsalt linna peal ringi ja sattusime täitsa juhuslikult laste koolivaheaja peole. Lapsed esinesid ja laulsid suurel laval ning nende sõbrad elasid väga lärmakalt neile kaasa. Mul tuli kohe meelde Simoni esimene laval ülesastumine, hea tunne oli seda meenutada. Samal ajal käis väljas trall ja pidu, kus esinesid natuke vanemad noorukid. Kõik olid hästi vabad ja naeratasid ning soovisid meile Happy New Year! Nende uus aasta ju algab 31 jaanuar (Hiina kalendei järgi). 
Ahjaa, täna käisime ka kohalike seas hästi populaarsel turul, copy paste, omaaegne Kadaka turg. Me olime seal omaette vaatamisväärsus. Sinna sisse saamiseks tuli esmalt rollerile 5 000 dongi eest parkimiskoha pilet osta. Seejärel turule sissepääsu pilet 15 000 dongi ja selle pileti võttis kolmas inimene meie käest ära ja tõmbas lihtsalt katki. No on asjad hoopis teistmoodi kui meil.
 
 
 
  • See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.